Білорусь терміново поставляє електроенергію в Україну

Поділитися:

У понеділок, 18 січня, Республіка Білорусь здійснила постачання електроенергії в Україну. Про це в месенджері Telegram інформувало міністерство енергетики Білорусі.

Як повідомили у білоруському відомстві, Україна отримала з Білорусі протягом одного дня 3,1 млн кіловат-годин електроенергії. Уточнюється, що електроенергію сусідня держава відправила за українським запитом. При цьому в Міненергетики Білорусі посилаються на договір між Україною і Білоруссю про постачання з боку Білорусі електрики в умовах несприятливої ​​погоди та аварійної ситуації.

В цьому випадку йдеться про сильні холоди, які стоять в Україні. Говориться також, що 18 січня електроенергія з Білорусі в Україну поставлялася з 11.00 до 21.00 за московським часом.

«В умовах сильних морозів в рамках двостороннього договору про надання аварійної допомоги 18 січня з Білорусі в енергосистему України відпущено 3,1 млн кіловат-годин електроенергії. Постачання виконані з метою забезпечення сталої роботи енергосистеми України в період несприятливих погодних умов», – сказано у повідомленні Міненергетики сусідньої країни.

Нагадаємо, на 2021 рік експорт електроенергії з Російської Федерації в Україну не запланований. Натомість український уряд вже планує закупівлі в сусідній Білорусі, їх обсяг не перевищує 900 МВт.

Також раніше ми інформували про те, що Україна збільшила рівень імпорту шоколаду за 2020 рік. Про це свідчать дані Державної митної служби України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу