Білорусь скоротила експорт нафтопродуктів на 23%

Поділитися:

У 2020 році Білорусь скоротила експорт нафтопродуктів на 23%.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За даними Національного статистичного комітету «Белстат», з січня по листопад минулого року Мінськ продав 7 млн 380 тис. тонн нафтопродуктів. В останньому кварталі обсяги дещо зросли – восени щомісяця продавали по більш як мільйону.

За словами аналітиків, стабілізувати експорт вдалося в основному завдяки налагодженню регулярного імпорту нафтової сировини з Росії. А ось у грошовому вимірі експорт упав удвічі – наторгували усього 2 млрд 380 млн доларів. Середня ціна за тонну становила 323 долари – і це на понад 35% менше за аналогічний період 2019 року.

Нагадаємо, «Укртранснафта» продовжила співпрацю з Білоруссю щодо транспортування нафти ще на рік. Договір був укладений з дочірньою компанією Білоруської нафтової компанії – BNK UK Ltd. Про це повідомив у грудні минулого року генеральний директор «Укртранснафти».

Також раніше ми інформували про те, що на Мозирський нафтопереробний завод прийшла нафта з Одеси у вигляді спотових постачань різновиду «чорного золота» – Azeri Light (легка нафта). Через це сусідня країна в листопаді-грудні минулого року пригальмувала закачування нафти з Російської Федерації трубопроводом «Дружба».

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу