Банківську таємницю скасують

Поділитися:

Українська влада поступово скасовує так звану банківську таємницю на законодавчому рівні: тепер державні органи України мають куди більший доступ до особистої інформації клієнтів банків. Відзначимо, що на цей час доступ до інформації можна отримати через письмовий запит.

Нещодавно Верховна Рада України внесла зміни в закон, прийнятий ще від 31 жовтня 2019 року. Йдеться про ст. 62 Закону України “Про банки та банківську діяльність”, в якому йдеться про спрощення порядку розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю.

На цей час доступ до таких даних можуть отримати в Державній прокуратурі, СБУ, Держбюро розслідувань, Нацполіції, в Національному антикорупційному бюро України та в АМКУ.

Нагадаємо, що нова інструкція Національного банку України (НБУ) передбачає окремий механізм здійснення банками фінансового моніторингу, який передбачає перелік критеріїв для визначення злочинних операції, шахрайства та тероризму.

Як видно з новим пунктам інструкції, в українців залишилося мало шансів для того, щоб здійснити сторонній переклад через карту і не отримати статус шахрая.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу