Банки скаржаться на те, що впав прибуток

Поділитися:

За перше півріччя 2020 року українські банки отримали прибуток на суму 23,8 мільярда гривень. Показник нижче на 23 відсотки від торішнього, повідомляє Національний банк України.

Згідно з відомостями Центробанку, в період з квітня по червень 2020 року банки змогли отримали прибуток в 7,7 мільярда гривень, тобто в два рази менше, ніж в період з січня по березень. Якщо порівнювати з другим кварталом 2019 року, сума нижче в 2,4 рази.

У регуляторі уточнили, що зниження показників відбулося за рахунок створення на випередження запасів під прогнозовані збитки в 13,1 мільярда гривень за три місяці.

Вперше за 4 роки чистий комісійний дохід банків знизився. На це вплинуло зниження фінансової активності під час карантину, зниження попиту на банківські послуги і збільшення заборгованості по кредитних платежах.

Також Нацбанк відзначає уповільнення відсоткового прибутку. При цьому обсяги таких доходів дозволяють покрити адміністративні витрати великої кількості банків.

З початку липня 2020 року через 75 платоспроможних банків лише 59 отримали прибуток на суму в 26,3 мільярда гривень.

Не так давно ми писали про те, що в Україні поступово посилюють моніторинг банківських переказів. Фінансові установи блокують навіть маленькі суми, а систему постійно вдосконалюють. У будь-якої людини, яка не зможе довести джерело своїх доходів, кошти можуть заблокувати.

Також ми повідомляли про те, що українські банки мають у своєму розпорядженні достатню ліквідність і засобами для початку процесу кредитування.

За словами нового глави Центробанку Кирила Шевченка, українська економіка потребує банківському секторі як ніколи. Реальний сектор потребує інвестицій, а українцям потрібні доступні кредити на житло і розвиток власного бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу