Банки почали кредитувати під заставу землі

Поділитися:

Підприємства аграрного сектору активно займаються розвитком сегменту ринку вказаної галузі в Україні. З інформаційно-аналітичного бюлетеня стало відомо, що наразі аграрії вже отримали 60 мільйонів кредитів, заклавши 584 гектари землі для сільського призначення.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства у свою чергу уточнив, що більшість кредитів видано за довгостроковою виплатою. Так, 40% з усіх виданих коштів розраховані на погашення протягом 5 років, що дає можливість аграрному сегменту головний ресурс – час на розвиток бізнесу.

Він також відзначив, що раніше відсутність «твердого» активу не відкривала стільки доріг перед підприємствами, а тому сільськогосподарство зазнавало певних труднощів, залучаючи довгострокове фінансування. Нині ж селяни задоволені роботою реформи, що сприяє продуктивності аграрного сегмента залучення інвестицій.

«Найдострокове фінансування відчиняє двері для переходу від сировинної економіки до виробництва та продажу товарів з високою доданою вартістю», – повідомив чиновник.

Понад те, за словами заступника міністра Мінагрополітки, в аграрний сектор прийде ще більше бізнесів, оскільки нещодавно до кредитування допустили й юридичні особи. Втім, і самого часу достатньо для вдосконалення механізму роботи, що у свою чергу створить абсолютну прозорість та ясність.

Раніше ми писали, що в Україні з’явиться фонд підтримки кредитування малих аграріїв. Фермери, що обробляють до 500 га, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустанов.

Нагадаємо, ми також писали про те, яку суму держава виділила для підтримки аграрного бізнесу в Україні. Закладена сума – 4,5 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу