Банки не хочуть працювати на ринку новобудов

Поділитися:

В Україні існує декілька факторів, які стримують нормальне функціонування іпотечного ринку на полях держави. Одним з таких є звичайно ж пандемія коронавірусу, як повідомляють українські експерти.

Нагадаємо, що український уряд збирався у 2020 році організувати реформу іпотечного кредитування для того, щоб українці частіше і на більш вигідних умовах брали кредити на нерухомість.

На цей час одним з стримуючих чинників реформи є звичайно ж пандемія коронавірусу, адже криза змусила українців бути більш обачними у своїх розтратах, та й в цілому зупинила на тривалий період часу не малий сектор українського бізнесу.

Також наступним фактором виступає хаос на ринку нерухомості, внаслідок чого українські банки не дуже охоче хочуть кредитувати і співпрацювати з українцями на ринку новобудов.

Зокрема, як свідчить останнє опитування щодо іпотеки з боку Нацбанку, зараз банки більше кредитують громадян щодо придбання житла на вторинному ринку нерухомості. Тоді як роками раніше ситуація була протилежною.

Нагадаємо, що умови, на яких зараз покупцям пропонують квартири в іпотеку, далекі від справді доступних кредитів на житло.

Зараз деякі банки дають українцям іпотеку під 10%, проте в реальності це діє лише протягом року і в подальшому відсоток зростає до 16-20%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу