Банк Morgan Stanley втратив майже мільярд доларів

Поділитися:

Майже мільярд доларів втратив інвестиційний банк «Морган Стенлі» через крах приватного фонду Арчегос-Кепітал. Про це повідомили журналісти Першого Ділового телеканалу із посиланням на видання «Файненшл-Таймс».

У звіті фінустанови йдеться, що 644 мільйони доларів становлять кредитні втрати, ще 267 мільйонів – торговельних збитків. Обидві статті пов’язані з одним клієнтом, як стверджує виконавчий директор Morgan Stanley Джеймс Горман. Окрім американського «Інвестбанку», з-поміж прайм-брокерів Арчегос були банки «Гольдман-Сакс», «ДойчєБанк», «Креді-Свісс» і «НомУра». Найбільше втратили останні двоє.

Швейцарці недорахувалися 4-х мільярдів семисот мільйонів доларів, японці – близько 2-х мільярдів. «Арчегос Кепітал Менеджемент» – сімейний фонд колишнього аналітика «Тайгер-Менеджмент» – Білла Хванга, загальний обсяг – 75-ть мільярдів доларів. Уперше про його банкрутство заговорили наприкінці березня. 26-го числа стало відомо про продаж на ринку великих пакетів китайських IT-компаній і кількох американських медіаресурсів.

Сума скидання перевищила 20-ть мільярдів доларів. І, як з’ясувалося пізніше, була пов’язана з настанням марджин-кола у хедж-фонді «Арчегос» через різке падіння вартості його портфеля.

Раніше повідомлялося про те, скільки компаній збанкрутіли в Японії за час пандемії.

Також ми писали й про те, що в Україні банкрутами можуть бути лише забезпечені у фінансовому сенсі люди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу