В Україні банкрутами можуть бути тільки забезпечені люди

Поділитися:

В Україні віднині працює кодекс, який регулює питання банкрутства. Саме у ньому окреслено, як та хто може оголосити себе банкрутом та списати свої борги. Достеменно відомо, що вартість процедури доволі висока, тож скористатися нею зможуть тільки багаті українці.

На даний час офіційно банкрутам в Україні вважаються 38 осіб, натомість серед боржників їх набагато більше – 760 тисяч. Є свої умови задля того, щоб суд відкрив справу про банкрутство. Натомість відомі ціни: для відкриття провадження особі, яка доводитиме банкрутство, знадобиться викласти більше ніж 30 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що «Черкасиобленерго» не хоче бути банкрутом. Зокрема, у Фонді державного майна це підприємство внесли у перелік об’єктів для так званої малої приватизації. Саме це стало формальним приводом для подання клопотання про банкрутство підприємства.

Також ми писали й про те, що Нацбанк створить комісію щодо повернення активів банків-банкрутів. Згідно з пропозицією Нацбанку, до групи мають увійти представники Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства економіки, МВС, Держфінмоніторингу, НБУ, ФГВФО, Офісу генпрокурора і Офісу президента.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу