АМКУ все-таки покарає таксистів, що підвищують ціни

Поділитися:

Глава міжобласного відділення АМКУ Олексій Хмельницький повідомив, що Антимонопольний комітет буде розслідувати ситуацію, яка виникла навколо ціна на таксі в перші дні локдауну.

Так, чиновник вважає, що підвищення цін на таксі в 3-4 рази є неприпустимим. Через це мешканці столиці почали скаржитися на служби таксі, що і спровокувало інтерес з боку комітету. Хмельницький пояснив, що АМКУ не може ігнорувати таку кількість звернень і за законом зобов’язаний розпочати дослідження.

Відомо, що мова йде про найпопулярніші компанії, які надають послуги перевезення за допомогою мобільних додатків – Uber, Bolt та Uklon. Хмельницький відзначає, що вже увечері 6 квітня завищені ціни на таксі помітно знизили. Він називає це реакцією компаній на критику киян, ЗМІ та зацікавленість АМКУ. Глава комітету вважає, що компанії можуть регулювати ціни самостійно, а не тільки автоматично за допомогою системи.

Слід зазначити, що компанії порушують закон, враховуючи, що ціни стабілізувалися у всіх таксі одночасно. В АМКУ розуміють, що контролювати програми додатків складно, але комітет не може залишити громадян без відповіді.

У зв’язку з цим представники АМКУ ініціюють розслідування, в ході якого визначать, чи чесно конкурують компанії, а також дізнаються, чи дійсно вони порушили закон. В іншому випадку порушники будуть покарані у вигляді штрафу.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України оштрафував два банки – «ПриватБанк» та «Альфа-Банк». Порушення, за яке накладено штрафи – це ненадання запитуваної інформації у встановлені законом терміни. Рішення було прийнято на початку поточного місяця, а інформацію з приводу штрафи оприлюднила прес-служба нацрегулятора.

Раніше повідомлялося, що керівник Північного міжобласного відділення Антимонопольного комітету повідомив, що відомство почало дослідження підвищення цін на послуги таксі в зв’язку з обмеженням проїзду в громадському транспорту в Києві через посилення карантину (з 5 по 16 квітня проїзд в громадському транспорті можливий тільки за спецперепустками ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу