Активи трьох банків-банкрутів пустять «з молотка»

Поділитися:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) проведе аукціони — вони призначені на 29 жовтня поточного року — для продажу пулу активів відразу трьох банківських установ. Йдеться про активи «Родовід банку», ВТБ банку та «Фінансової ініціативи». Стартова ціна пропонованого пулу складе близько 503,5 млн гривень.

Таке повідомлення з’явилося на сайті ФГВФО.

Відомо, що це не перша спроба продати вищевказані активи, причому раніше вони виставлялися як окремо, так і різними пулами. Покупець поки не знайшовся. Важливо, що в складі пулів є заборгованість по кредитах — вона становить близько 13 млрд грн., а середній термін прострочення — близько 8 років. У якості забезпечення кредитних договорів фігурують такі об’єкти, як житлова і нежитлова (комерційна) нерухомість, транспорт, земельні ділянки, різне обладнання та т. Д.

Також відомо і те, що за кредитними договорами в загальній масі ведуться судові процеси (12 з них — кримінальні справи).

Раніше повідомлялося про банкрутство ТОВ «Хлібозавод Салтівський». Відомо також, що офіційними кредиторами підприємства виступили такі вітчизняні банки, як «ПУМБ» і банк «Південний».

Також ми писали, що держава збирається впритул зайнятися так званими фіктивними банкрутами. Наказ про це був підписаний 10 вересня 2020 року, його номер – 3105/5. У документі описаний новий Порядок проведення аналізу, який буде діяти щодо фінансово-господарського стану тих суб’єктів, які заявляють про банкрутство.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу