Аграрії Чернігівщини потрапили в Книгу рекордів через врожайність зерна

Поділитися:

Рекордну врожайність зерна показали аграрії Чернігівщини. Так, пшениці сорту Берегиня миронівська зібрали з площі 221 га вагою в 10,1 тонни з гектара. Це абсолютний рекорд в категорії “Агропромисловий комплекс”.

Відомо, що перед фіксацією рекорду в “Книзі рекордів України”, були проведені заміри зібраної площі та зважування зерна. Також, слід зазначити, що насіння пшениці для посівів цієї площі були придбані минулого року у державного підприємства “Івківці”.

Нагадаємо, що викликане сприятливою погодою поліпшення стану посівів сої і кукурудзи в США і активний збір пшениці опускають ціни на зерно нового врожаю, хоча закупівельна ціна на єгипетському тендері виросла, в порівнянні з попередніми торгами на $ 2,7 / т.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 2019 – 2020 маркетингового року українські зернотрейдери реалізували на світовий ринок 57,2 млн тонн зернових і зернобобових. З них – 30,3 млн тонн кукурудзи, 20,5 млн тонн пшениці і 5,1 млн тонн ячменю. Йдеться про зерно тогорічного врожаю, а він був рекордним. Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу