Понад 1 млн сімей претендують на дешеву іпотеку

Поділитися:

З 1 березня в Україні повинна почати роботу багаторазово анонсується «Доступна іпотека» під 7%.

Відомо, що понад 1 млн українських сімей не мають власного житла або потребують поліпшення житлових умов. На жаль, навіть половина з них, швидше за все, не зможе скористатися дешевою іпотекою зважаючи на несприятливі економічні умови.

Як заявив нещодавно Президент, справжній іпотечний бум країна отримає, коли відсоток по кредитах буде на рівні 5%. Але це в планах на майбутнє, поки ж мова йде тільки про 7%. Та й їх ще потрібно впровадити на практиці.

Слід зазначити, що на сьогодні кількість договорів на покупку квартири в іпотеку на первинному ринку нерухомості становить 3-5% від загальної кількості угод. При цьому, за даними Нацбанку, за минулий рік обсяг іпотечних кредитів склав 3,8 млрд грн.

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів України повідомили про рішення уряду видавати українцям з березня 2021 року іпотеку під 7%. Відомо, що держава буде компенсувати банкам ставки таким чином, щоб позичальник платив максимум 7%. Так, програма розрахована на тих, хто не в змозі купити або взяти житло в іпотеку на комерційних умовах.

Раніше повідомлялося, що 27 січня в Кабміні було прийнято рішення про здешевлення іпотеки з 10 до 7%. Рішення було довгоочікуваним. Вже 4 лютого прем’єр-міністр зробив заяву, що така іпотека почне «працювати» вже з 1 березня в рамках відомої вже програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу