70% українців вважають економічну ситуацію в країні поганою

Поділитися:

Майже 70% українців називають економічну ситуацію в Україні поганою і вважають, що криза буде лише поглиблюватися. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного наприкінці січня початку лютого, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Більшість респондентів вважають, що події розвиваються у неправильному напрямі. Протилежну думку мають всього 14 процентів опитаних. Трохи краще українці оцінюють рівень добробуту їхніх родин: майже половина – називає його “не поганим і не хорошим”, 7% – “хорошим”, решта – “досить поганим”.

Водночас очікування змін в економічній сфері є доволі песимістичними: 32% вважають, що в найближчі три місяці економічне становище країни погіршиться. Тоді як позитивні очікування тільки у 7% опитаних.

Близько половини респондентів, дотримується думки, що Україна здатна подолати існуючі проблеми у віддаленій перспективі, 16 процентів розраховують на це протягом найближчих кількох років, 20 відсотків українців взагалі не вірять у позитивні зміни. Дослідження соціологи проводили методом інтерв’ю “віч-на-віч”. У ньому взяли участь близько 2 тисяч людей від 18 років, з усіх регіонів України, окрім окупованих територій Криму і Донбасу.

Раніше ми повідомляли, що в Мінекономіки заявляють про стабілізацію економіки. Наприкінці минулого року зниження ВВП сповільнилося до 1%.

Нагадаємо, в уряді очікують, що цього року економіка зросте на 4,6%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу