70% роботодавців готові перейти на 4-денний робочий тиждень

Поділитися:

Скорочення робочого тижня, як експеримент. Нині в Україні понад 70% роботодавців готові перейти на чотириденний робочий тиждень, як свідчать дані опитування одного з сайтів з пошуків роботи. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Загалом опитали 345 українських роботодавців у період з 8 червня по 8 липня 2021 року та виявили, що майже 29% не готові до таких експериментів, адже це може безпосередньо вплинути на процеси в компанії, зменшить контроль за роботою співробітників та сама діяльність компаній не підходить для такого формату роботи.

Ті ж, хто погодився з таким форматом праці вважають, що такий графік – буде допомогати компанії: дозволить зменшить офісні витрати на електроенергію чи папір, оптимізує бізнес-процеси при меншій кількості робочих годин, підвищить лояльність співробітників до компанії, допоможе швидше розв’язувати робочі задачі та збільшить самодисципліну.

Раніше у Верховній Раді України представили законопроект № 5371, який дещо змінює чинні положення про Трудовий кодекс України. Документ був поданий у вівторок, 13 квітня.

Зокрема, цим документом парламентарії хочуть врегулювати договірні трудові взаємовідносини через законодавство.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу