НКРЕКУ ввела нові обмеження для трейдерів електроенергії

Поділитися:

Згідно із сьогоднішнім рішенням НКРЕКП, НЕК «Укренерго» має проводити моніторинг угод на ринку двосторонніх договорів і на ринку «на добу вперед». І якщо буде виявлено, що трейдер виставив на продаж на РДН більші обсяги, ніж законтрактував на ринку двосторонніх договорів, така компанія на 7 днів буде позбавлена ​​права участі в цих сегментах ринку (і на  внутрішньодобовому ринку теж).

Крім того, за день до продажу електроенергії теплова генерація повинна подавати в “Укренерго” інформацію про залишки вугілля і обсяги газу, а також про питому собівартість виробництва електроенергії. При цьому обсяги продажів електроенергії не можуть перевищувати обсягів, для виробництва яких достатньо палива. При перевищенні “Укренерго” буде відхиляти такі заявки.

Як зазначив член НКРЕКП Дмитро Коваленко, ці рішення ухвалені з метою недопущення маніпуляцій на ринку електроенергії.

Крім того, комісія планує встановити мінімальні граничні ціни на ринку «на добу вперед» на червень 2020 року: в години мінімального навантаження (з 00:00 до 07:00 і з 23:00 до 24:00) на рівні 566,7 грн / МВт * год, в години максимального навантаження (з 07:00 до 23:00) – 980,39 грн / МВт * год. Для остаточного прийняття цього рішення повинні відбутися консультацій з Антимонопольним комітетом.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, звинуватила ДТЕК Ріната Ахметова в маніпуляціях на ринку електроенергії. Регулятор стверджує, що компанія спровокувала штучний обвал цін в сегменті на добу вперед.

Протистояння НКРЕКП і ДТЕК може мати певні наслідки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу