25% відсотків товарів українського ринку складає «сірий імпорт»

Поділитися:

Приблизно чверть товарів, які є на українських ринках у різних сегментах, це так званий сірий імпорт. Такого висновку дійшли експерти та аналітики після опитування імпортерів та експортерів, що проводиться кожного року. Серед всіх опитуваних майже 20% вважають, що такий стан ринку – результат корупції на митницях, хабарництво посадових осіб.

Також цікаво, що майже половина з опитуваних вважає, що запорукою успішного бізнесу в Україні є наявність «друзів» у різних ешелонах влади. І тут також перемагають «друзі» з митниць, податкових служб тощо.

Імпортери вважають, шо маючи контакти у владі вони зможуть захистити свій бізнес. Експортери ж мають надії на спрощення ведення бізнесу в Україні, адже вважають, що «друзі» з влади допоможуть у розбудові бізнесу.

Раніше повідомлялося, що українська митниця за рік вилучила контрабанди всього на 5 млн гривень.

Також ми писали й про те, що податкова і митниця будуть мати загальні електронні бази. Основною метою такого обміну даними є спрощення ведення Митницею реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами і входять до складу Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів Митниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу