Україна прагне стати повноцінним партнером ЄС в реалізації водневої стратегії

Поділитися:

19 березня в Берліні відбувся німецько-український бізнес-форум, де міжнародні експерти, чиновники та бізнес-лідери обговорили ключові пріоритети енергетичного партнерства.

Серед українських делегатів були: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр енергетики України Юрій Вітренко, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко та інші.

Захід відкрили прем’єр-міністр України та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Під час свого виступу Денис Шмигаль нагадав, що в серпні 2020 року в Україні за підтримки Німеччини стартувало Енергетичне партнерство, яке відкриває нові можливості взаємовигідного співробітництва в сфері енергоефективності, відновлюваної енергетики, виробництва водню.

«Враховуючи значний потенціал та наявну інфраструктуру, Україна прагне стати повноцінним партнером ЄС у реалізації водневої стратегії, залучити масштабні інвестиції в «зелене» відновлення економіки, – сказав Денис Шмигаль. – Ми продовжимо курс на лібералізацію ринків електричної енергії і газу, введення стимулюючого тарифоутворення для модернізації цих секторів, що відкриває нові інвестиційні можливості».

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час свого виступу зазначила, що в енергетичній сфері Україна має високий потенціал і що німецький досвід відмови від вугілля може бути їй корисними. Вона також нагадала про створення в 2020 році енергетичної співпраці між Києвом і Берліном з метою модернізації українського енергетичного сектора.

«Близькість України до європейського ринку є дуже цінним, важливим фактором. Наш торговельний оборот в 2019 році зріс до 7,7 млрд євро. У минулому році пандемія коронавірусу перекреслила наші плани, і це стосується не тільки Німеччини та України, а й економіки інших країн. Ми працюємо над тим, щоб суспільство і економіка якомога швидше відпочили від наслідків пандемії і подолали їх сказала Меркель.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу