ВР відновила платіжне законодавство

Поділитися:

Верховна Рада прийняла закон «Про платіжні послуги».

В НБУ зазначили, що цей закон спрямований на модернізацію і подальший розвиток українського ринку платіжних послуг.

Зазначається, що норми закону встановлюють правила надання платіжних послуг в Україні та вимоги до їх надавачів, розширюють коло надавачів платіжних послуг та упорядковують їхню діяльність, підвищують безпеку та ефективність надання цих послуг, а також змінюють застарілі підходи до правового регулювання платіжного ринку.

Оновлення платіжного законодавства дає можливість адаптувати законодавство України до законодавства ЄС, сформувавши правову основу для інтеграції українського платіжного ринку з європейським.

В НБУ підкреслили, що новий закон базується на сучасних вимогах та враховує норми європейських регуляторних актів.

«Ухвалення сучасного закону про платіжні послуги створює умови для подальшого розвитку платіжних продуктів, послуг та інновацій. Посиленню здорової конкуренції сприятиме можливість для нових учасників вийти на ринок. Клієнти зможуть отримати нові зручні платіжні послуги – якісніші та за вигіднішу ціну. Запрацює концепція відкритого банкінгу, що має об’єднати різних надавачів платіжних послуг і технологічні платформи в єдину платіжну еко-систему. Це стане потужним стимулом для модернізації вже існуючих платіжних рішень, а також поштовхом для подальшого розвитку фінтеху», – зазначив заступник глави НБУ.

Нагадаємо, що депутати прийняли закон про оподаткування квартир ПДВ.

Також ми повідомляли, що парламент підтримав законопроект, який вносить зміни до Податкового кодексу, які покликані усунути протиріччя і уточнюють визначення лізингових операцій. Проєкт закону ухвалено у другому читанні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу