НАБУ провело обшуки в лікарнях УЗ

Поділитися:

Посадові особи АТ «Укрзалізниця» підозрюються в закупівлі послуг ПЛР-тестування за завищеними цінами. Внаслідок цього, фахівці Національного антикорупційного бюро України провели ряд обшуків в лікарнях УЗ.

Відомо, що під підозру НАБУ потрапили топ-менеджери «Центру охорони здоров’я УЗ», які могли в період з вересня по грудень 2020 року закупити послуги ПЛР-тестування за завищеними цінами.

«На той час зазначені закупівлі були припинені департаментом категорійного управління і службами безпеки «Укрзалізниці». Матеріали про можливе порушення були передані правоохоронцям», – наголошується в повідомленні.

На даний момент, обшуки проходять в приміщеннях залізничних клінічних лікарень Києва, Харкова, Львова, Одеси і Дніпра, а також в самому філії «Центр охорони здоров’я».

У НАБУ підкреслюють, що обшуки проходять в адміністративних приміщеннях і не впливають на надання медичних послуг пацієнтам.

Слід зазначити, що справа відкрита за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними за програмою медичних гарантій «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2» в розмірі 59,93 млн грн від Національної служби здоров’я України.

Нагадаємо, що, щоб боротися з розкраданнями на «Укрзалізниці», Тимчасова слідча комісія (ТСК) об’єдналася з Національним антикорупційним бюро (НАБУ).

Раніше повідомлялося, що в СБУ чекають офіційного листа НАБУ з приводу так званих плівок Медведчука – і тільки тоді готові їх передати. Про це повідомила прес-служба відомства. Тим часом відомо, що Артем Ситник, директор Національного антикорупційного агентства, вже заявив про те, що звернення в СБУ вже є.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу