В НБУ продовжили дії антикризових заходів для банків

Поділитися:

У зв’язку з продовженням карантину і обмежувальних заходів – продовжено дію антикризових заходів щодо особливостей застосування заходів впливу до українських банків і відповідальних осіб банківських груп. Про таке рішення Національного банку повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначається, дію антикризових заходів продовжено на сім місяців – до 31 грудня цього року.

Відтак, Нацбанк не застосовуватиме до фінустанов та банківських груп заходів впливу за порушення вимог. Йдеться про достатність капіталу, ліквідність, кредитний ризик, обмеження операцій між фінустановою та пов’язаними з інвестором за субординованою заборгованістю особами.

Водночас, рішення діятиме лише в тому випадку, якщо порушення виникли через негативний вплив карантину і обмежувальних заходів на показники банківської діяльності чи боржників банку. І, якщо фінустанови, враховуючи рекомендації НБУ, не здійснювали розподіл прибутку за 2019-й та 2020-й роки, виплачуючи дивіденди і дотримуючись встановлених обмежень в діяльності.

Нагадаємо, що Національний банк з початку року надав 140 млн 800 тисяч гривень українським банкам, які ліквідує Фонд гарантування вкладів фізосіб.

Раніше повідомлялося, що під час подання звіту в Національний банк глава правління і головний бухгалтер українського «Місто банку» сфальсифікували фінансову документацію. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Відомо, що причиною махінацій стало те, що банкір і його бухгалтер намагалися приховати неплатоспроможність банку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу