Президент продовжив мито на експорт брухту чорних металів

Поділитися:

Свій підпис під законом, який продовжує дію експортного мита на брухт чорних металів, поставив президент Володимир Зеленський. Як повідомляється на сайті глави держави, йдеться про закон № 1419-IX, який Верховна Рада ухвалила 27 квітня поточного року.

Зазначається, що закон передбачає продовження терміну дії ставки експортного мита 58 євро за тонну на відходи брухту чорних металів на п’ять років (до 15 вересня 2026 року).

Як пояснюється, документ покликаний недопустити дефіцит брухту чорних металів в нашій країні. Це, у свою чергу, гарантуватиме безперебійну роботу вітчизняної металургійної промисловості, збереження робочих місць і підвищене наповнення бюджетів від податкових надходжень.

Також закон сприятиме зменшенню викидів парникових газів в атмосферу. Що дозволить втілити наміри України у питанні приєднання до Європейського зеленого курсу. Підраховано, що економія від кожної тонни повторно використаного металобрухту становить півтори тонни CO2, 1,4 тонни залізної руди і 740 кілограмів вугілля. На переробку брухту на сталь потрібно лише 1/3 витрат енергії порівняно з виробництвом сталі із первинної сировини.

Нагадаємо, Міністерство екології має намір запровадити в країні новий екологічний податок, який спрямують на фінансування кліматичної нейтральності України.

Також ми писали, що у Міністерстві екології попередили населення про можливу небезпеку, пов’язану зі зміною клімату на території держави

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу