У Мінекології хочуть ввести новий податок

Поділитися:

Міністерство екології має намір запровадити в країні новий екологічний податок, який спрямують на фінансування кліматичної нейтральності України.

У відомстві планують створення спеціального кліматичного фонду для фінансування другого національно певного внеску України у Паризький кліматичний договір. Метою Міністерства є спрямування екологічних податків на конкретно визначені програми щодо стимулювання модернізації та заходів енергоефективності у промисловій сфері та інші напрямки зі скорочення шкідливих викидів.

У відомстві наголошують, що Україна наразі – на завершальному етапі поновлення внеску у Паризьку кліматичну угоду. У Міністерстві також нагадують, що Україна планує скоротити викиди СО2 на 65% до 2030-го року, порівняно з 1990-м та заявляють про цілковиту реальність цього. За оцінками, для цього буде необхідно 102 млрд євро.

Нагадаємо, у Міністерстві екології попередили населення про можливу небезпеку, пов’язану зі зміною клімату на території держави.

Раніше ми повідомляли, що очільник компанії Майкрософт Білл Гейтс планує інвестувати два мільярди доларів у порятунок клімату. Йдеться про низку стартапів та проектів, спрямованих на боротьбу із глобальними кліматичними змінами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу