Стало відомо, коли почнеться виплата субсидій за квітень

Поділитися:

Житлові субсидії за квітень можуть почати нараховувати українцям вже наступного тижня. Як повідомляють експерти із посиланням на власні джерела, відомості щодо квітневих субсидій вже готові, проте гостро стоїть питання фінансування пільги та сум субсидій, адже у травні їх нараховуватимуть не за весь місяць.

Зазначається, що квітневі субсидії можуть видати за 15-ть днів, однак йшлося про зменшення цього періоду до 12-ти днів. Відтак, на великі суми розраховувати не варто, наголошують експерти.

Повідомляється також, що у відомостях на квітень субсидії введено суми із перерахунком, починаючи із осені, тому сума виплат буде або незначною, або її не буде зовсім. Як пояснюють, перерахунок пов’язаний зі змінами вартості природного газу і на його доставку у попередні місяці.

Субсидію нараховуватимуть лише за півмісяця через завершення опалювального сезону. Хоч українці опалювали житло після 15 квітня через холодну погоду.

Експерти додають, що значне споживання “блакитного палива”, невеликі субсидії за квітень – відіб’ється на сумах у платіжках, що може суттєво вдарити по гаманцях громадян.

Нагадаємо, в Україні після набуття чинності з 1 травня 2021 року новацій щодо нарахування субсидій за оплату житлово-комунальних послуг – її будуть позбавлені родини безробітних та заробітчан.

Раніше ми повідомляли, що зміна газопостачальної компанії на цей момент прописана в законодавстві, тому кожен споживач «блакитного палива» має право сам вирішувати, у кого купувати газ. Тим часом багато українців не роблять цього, оскільки бояться втратити наявну субсидію. Зараз працює алгоритм, при якому субсидія перенесеться, іншими словами, кінцевий споживач не платитиме більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу