Сім’ї безробітних та заробітчан залишаться без субсидії

Поділитися:

В Україні після набуття чинності з 1 травня 2021 року новацій щодо нарахування субсидій за оплату житлово-комунальних послуг – її будуть позбавлені родини безробітних та заробітчан.

Це випливає з постанови Кабінету міністрів, яка передбачає істотне обмеження кількості домогосподарств для отримання субсидії.

За документом, усім українцям, які претендуватимуть на субсидію, необхідно написати нову заяву та подати декларацію про доходи й витрати упродовж травня-вересня цього року.

Відповідно до нового порядку, субсидії не призначаються особам:

  • які мають житлові приміщенням загальною площею понад 130-ть квадратних метрів (для квартири), 230-ть квадратних метрів (для приватного будинку);
  • якщо один із членів сім’ї володіє транспортним засобом, якому менше п’яти років; більш ніж одним транспортним засобом, якому менше 15-ти років;
  • якщо в сім’ї є повнолітні особи, але не мають доходів, або ж дохід менший за розмір мінімальної зарплатні, або за них не сплачений єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соцстрахування протягом трьох місяців. Винятком є особи, які отримують пенсію, стипендію чи соціальну допомогу;
  • якщо член родини перебував за кордоном загалом 60-т днів;
  • якщо один із членів сім’ї протягом року перед зверненням за субсидією, здійснив купівлю на понад 50 тисяч грн;
  • якщо хто-небудь з сім’ї володіє більш ніж одним житловим приміщенням;
  • якщо член родини має на депозитному рахунку у банку кошти, що сумарно перевищує 25-ти кратний розмір прожиткового мінімуму (2 тис. 189 грн);
  • якщо хто-небудь з родини купував валюту, а також банківські метали на загальну суму вищу за 50 тисяч грн.

Експерти зазначають, щоб сім’я, де проживають безробітні, не втратила субсидію – необхідно стати на облік у Службу зайнятості.

Нагадаємо, що українські експерти розповіли про наслідки скасування “Публічних зобов’язань з обслуговування” (ПСО) для населення. Зокрема, в такому випадку набагато більше українців матимуть потребу в субсидіях, однак державний бюджет України навряд чи зможе покрити такий великий запит.

Раніше ми повідомляли, що зміна газопостачальної компанії на цей момент прописана в законодавстві, тому кожен споживач «блакитного палива» має право сам вирішувати, у кого купувати газ. Тим часом багато українців не роблять цього, оскільки бояться втратити наявну субсидію. Зараз працює алгоритм, при якому субсидія перенесеться, іншими словами, кінцевий споживач не платитиме більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу