МВФ чекає від України реформ

Поділитися:

Представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс заявляє, що МВФ очікує більшого прогресу від української влади у реалізації реформ у рамках кредитної програми для надання чергового траншу.

Він нагадав, що з українською владою на початку року провели продуктивні консультації, однак для завершення першого огляду програми не вистачає активних дій із втілення “важливого пакету реформ” щодо зміцнення процесу відновлення та зростання економіки країни.

Райс наголосив, що програма покликана не лише надавати допомогу країні в кризі, а й забезпечувати податково-бюджетну стійкість у середньостроковій перспективі, сприяти подальшому збереженню незалежності Національного банку, підтримувати гнучкий валютний курс і посилювати фінансову стабільність, забезпечувати боротьбу з корупцією, підвищувати ефективність системи управління.

У фонді додають, що консультації з цих питань будуть продовжені.

Нагадаємо, у Верховній Раді збираються до 1 червня ухвалити всі необхідні закони, необхідні для подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом у рамках програми stand-by у 5 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента хочуть підписати домовленість з Міжнародним валютним фондом до кінця липня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу