Депутати відправили на доопрацювання закон про накопичувальну пенсію

Поділитися:

Проєкт закону про накопичувальну пенсію (№2683) відправлено на доопрацювання. Таке рішення підтримала більшість у Верховній Раді.

Законопроект передбачає введення додаткового елементу пенсійної системи (другий рівень).

За документом, система накопичувальної пенсії поширюватиметься на всі категорії працюючих громадян до досягнення ними пенсійного віку. Також на паритетних засадах будуть залучені роботодавці до сплати пенсійних внесків. Українці платитимуть щомісячний внесок у розмірі 1% від своїх прибутків на особистий накопичувальний рахунок. За бажанням працівника – відсоток можна збільшити. Роботодавці – 2% від сум заробітних плат працівників.

З настанням пенсійного віку громадяни зможуть отримати виплати трьома способами: одноразово всю суму; упродовж 5-10-ти років щомісячними платежами; щомісяця довічно.

За підрахунками, за 35 років вдасться накопичити суму у близько 190 тис. гривень завдяки 4 відсотковому збору від середньої зарплати, який виплачуватиме роботодавець. Вийшовши у 60 років на пенсію і проживши до 80-ти – людина щомісяця отримуватиме близько тисячі гривень.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві соціальної політики нарікають на великі витрати, пов’язані з доставкою пенсій “Укрпоштою”. Саме тому вперше цьогоріч Пенсійним фондом було укладено договір з “Укрпоштою” щодо цієї послуги лише на перший квартал, а не на рік.

Також ми писали, що став відомий середній розмір пенсійних виплат по Україні. Про це свідчать відповідні дані, опубліковані на офіційному порталі Пенсійного фонду. Так, станом на 1 квітня поточного року розмір середньої пенсії знаходиться на рівні в 3700 гривень. Найвищі пенсії отримують українські судді у відставці – їх виплати становлять близько 77 тисяч гривень на місяць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу