У Мінсоцполітики розповіли, що буде з доставкою пенсій

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики нарікають на великі витрати, пов’язані з доставкою пенсій “Укрпоштою”. Саме тому вперше цьогоріч Пенсійним фондом було укладено договір з “Укрпоштою” щодо цієї послуги лише на перший квартал, а не на рік.

Як розповіла глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, тариф на доставку пенсій розраховують від суми пенсії: більші пенсії – більше одержує “Укрпошта”. Середня вартість доставки за 5 років зросла у 2,5 рази, однак пенсії так і не збільшились.

Вона зазначає, що альтернативою є здійснення виплат через банки, адже держава за це нічого не платить. Тому звертається до громадян отримувати пенсії у банках, якщо є така можливість. Це не стосується людей з інвалідністю першої групи, людей у ​​віці 80+ та одиноких пенсіонерів, котрі потребують догляду. Зараз з 11-ти мільйонів пенсіонерів 7,6 млн – отримують пенсії через фінустанови. Зокрема, протягом 10 днів – 80 тисяч людей віддали перевагу отримання пенсій банківським установам.

Нагадаємо, став відомий середній розмір пенсійних виплат по Україні. Про це свідчать відповідні дані, опубліковані на офіційному порталі Пенсійного фонду. Так, станом на 1 квітня поточного року розмір середньої пенсії знаходиться на рівні в 3700 гривень. Найвищі пенсії отримують українські судді у відставці – їх виплати становлять близько 77 тисяч гривень на місяць.

Також ми писали, що уПенсійному фонді визначилися з банківськими установами, які будуть виплачувати пенсії з 1.09.2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу