Компанія “Анвітрейд” виграла суд у податківців

Поділитися:

Цього тижня компанія Анвітрейд фігурує в ще одній гучній справі. Їй вдалося виграти суд проти податкової на суму майже 500 млн гривень. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Найбільший імпортер дизельного палива в Україні три роки – з 2015 по 2018-й – купував російське та білоруське паливо за імпортними контрактами. Угоди укладалися з контрагентами – нерезидентами і проводилися через тимчасові митні декларації.

За три роки компанія Анвітрейд задекларувала податковий кредит з ПДВ на 3,5 млрд грн і з них – 400 млн – з порушенням податкового кодексу. Однак відсудити ці гроші разом зі штрафними санкціями Державній податковій службі не вдалося. Компанія відстояла свої інтереси у Верховному Суді.

Слід зазначити, що Анвітрейд – входить в Wexler Group. За даними держреєстру – засновником компанії є Петро Белз.

Нагадаємо, що Державна податкова служба України має намір забезпечити ефективну співпрацю зі новоствореним Бюро економічної безпеки для зменшення тіньового сектора економіки і усунення недобросовісної конкуренції.

Раніше повідомлялося, що борг компанії «Богдан Моторс» перед «Укрексімбанк» нарешті визнав суд. Компанія повинна віддати державній фінустанові 1 млрд 640 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу