Уряд вирішив зекономити на субсидії

Поділитися:

Посилити адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню вирішили в українському уряді. Так, 14 квітня відповідну постанову було прийнято Кабінетом міністрів.

Відомо, що за даними Мінсоцполітики, сьогодні в Україні субсидію на оплату ЖКП отримують близько 3 млн домогосподарств, середній її розмір в лютому 2021-го склав +1483 грн. При цьому середній відсоток обов’язкової плати за ЖКП по країні становить трохи менш як 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію.

Згідно з новою постановою уряду, при визначенні рівня добробуту домогосподарства крім введених раніше правил, будуть враховуватися також:

  • доходи від депозитів, цінних паперів, інші дивіденди від активів,
  • купівля іноземної валюти, банківських металів,
  • виїзд за кордон.

Тепер будь-яке з цих правил може стати причиною відмови в субсидії.

Крім того, в уряді мають намір ліквідувати спеціальні комісії, які створювалися в регіонах місцевою владою, щоб ті вирішували питання, пов’язані з виділенням субсидій. У Міністерстві фінансів України впевнені, що такі комісії часто виділяють субсидії, в тому числі тим, хто в них не потребує.

Нагадаємо, що за інформацією прес-служби уряду, тепер будуть враховувати отримані доходи від депозитів, а також дивіденди від цінних паперів. Перевірятимуть і на предмет купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону і вартості одноразових покупок.

Раніше повідомлялося, що на засіданні уряду, яке пройшло в закритому режимі, було підписано одну постанову. У ньому, за словами експертів, міститься відразу кілька перешкод для субсидіантів, а саме для тих, хто не може виплачувати комуналку без допомоги держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу