Силовики розкрили схему контрабанди несертифікованих медпрепаратів

Поділитися:

Співробітники податкової міліції за участю СБУ і Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками, викрили групу осіб, які організували постачання на територію України контрабандним шляхом несертифікованих лікарських засобів.

Про це повідомляє «Перший Діловий» з посиланням на ДФС.

Як повідомили в ДФС, зловмисники ввозили несертифіковані лікарські засоби з країн Південно-Східної Азії і нелегально збували їх в Україні через інтернет-магазини.

Такі дії призвели до навмисного ухилення від сплати податків на суму понад 8 млн грн.

При цьому встановлено, що лікарські засоби транспортувалися і зберігалися з порушенням встановлених санітарних норм, без дотримання температурного режиму, в зв’язку з чим вони можуть нести потенційну загрозу життю і здоров’ю споживачів.

Час проведення обшуків в офісних та складських приміщеннях організаторів схеми вилучені документи, чорнові записи про продаж зазначених лікарських засобів, готівкові кошти на загальну суму еквівалентну майже 2 млн грн, а також 4,2 тис. упаковок лікарських засобів орієнтовною вартістю 6,5 млн грн.

Як уточнили в СБУ, серед вилучених ліків – такі, що рекомендовані при COVID-19.

Оперативники СБУ встановили, що ділки також поставляли в Україну медичні препарати онкологічної і репродуктивної групи. Медичні препарати зловмисники реалізовували через інтернет-мережу і ряд безліцензійних аптечних закладів.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає гроші від Світового банку для закупівлі вакцин.

Також ми писали й про те, що ще у листопаді минулого року «Медичні закупівлі України» перейшли в статус центральних покупців. Новий статус дозволяє виконувати всі необхідні публічні закупівлі для замовників з тим, щоб зменшити з адмінвитрати. Також важливо і те, що закупівлі будуть здійснюватися із забезпеченням якості всього закупівельного процесу. Також ЦЗО бере на себе повну відповідальність за проведення процедури і її результати.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу