«Електроважмаш» продадуть «з молотка»

Поділитися:

Кабінет Міністрів схвалив перетворення державного підприємства «Завод« Електроважмаш »в акціонерне товариство.

«Погодитися з пропозицією Фонду державного майна про перетворення державного підприємства« Завод «Електроважмаш» в акціонерне товариство в процесі приватизації », – йдеться в повідомленні.

На сайті ФДМУ вже оприлюднена презентація підприємства як об’єкта приватизації. Статус об’єкта – «готується до приватизації», останні дані за фінансовими показниками вказані за 9 місяців 2019 р.

Як наголошується в презентації, ДП «Електроважмаш» проектує, виготовляє і поставляє турбогенератори, гідрогенератори і великі машини постійного струму і тягове обладнання для міського та залізничного електротранспорту в Україні та інші країни. Одне з найбільших підприємств на території СНД в своїй галузі має електроізоляційні-обмотувальні, інструментальне, ливарне і зварювальне виробництва, специфічні для електромашинобудування можливості, а також випробувальну і дослідницьку базу. Ринкова частка підприємства в 2018 році становила близько 7,3%, або 2,3 млрд грн з 32 млрд грн загального обсягу галузі виробництва електричного обладнання в Україні.

Середня кількість працівників – 3 769. У користуванні підприємства знаходиться 67,9 га землі.

«Електроважмаш» має прострочений кредит в сумі 592,7 млн ​​грн. Основну частину кредитного портфеля компанії складає борг перед АТ «Ощадбанк» (РФ) – 515,3 млн грн на кінець 2018 р заборгованості не реструктуризована.

Нагадаємо, що в прес-службі Харківського заводу «Електроважмаш» повідомили, що 26 березня підприємство підписало меморандум про участь в програмі оновлення електростанцій Іраку. Програма обсягом $ 1,2 млрд фінансується США. «Електроважмаш» отримає замовлення на суму $ 50 млн.

Раніше повідомлялося, що український уряд ухвалив рішення про зміну порядку використання коштів з держбюджету для будівництва житла для військових. Тепер Кабінет міністрів буде виділяти кошти після погодження з Бюджетним комітетом Верховної Ради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу