Кабмін затвердив фінплани для «Енергоринку» та «ГарПоку»

Поділитися:

Український уряд затвердив фінансові плани державних підприємств “Енергоринок” та “Гарантований покупець” на цей рік. Відомо, що розпорядження ухвалили на сьогоднішньому засіданні без обговорення.

Згідно з фінпланом “Гарантованого покупця”, у 2021 році чистий прибуток очікується у 6 млн грн. Дохід від реалізації електроенергії має становити 67 млрд 530 млн грн. Рівень капітальних інвестицій – 6,5 млн грн, також передбачені виплати на користь держави у сумі 185 млн грн.

Відповідно до фінплану “Енергоринку”, отримання чистого доходу не передбачається, адже підприємство більше не продає електроенергію через введення нового ринку з 1.07.2019 року.  Компанія продовжує свою госпдіяльність, зокрема, забезпечуючи, супровід судових процесів зі стягнення боргів на свою користь та будучи третьою стороною у процесах. Джерелом фінансування, як і в два попередні роки, є штрафи і пені за невиконання договорів та судових рішень контрагентами, отримання коштів від погашення боргу. Чистий збиток очікується у 449,7 млн ​​грн. Виплати на користь держави становитимуть 78 млн грн.

Нагадаємо, найбільшу у світі вітряну електростанцію збудує Південна Корея. Проект є одним із компонентів так званого «Нового зеленого курсу» президента Мун Чже Іна.

Також ми писали, що «зелена» енергія в Британії через 2 роки буде дешевше вугілля і газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу