Чотири мільйони пенсіонерів живуть за межею бідності

Поділитися:

Експерти повідомляють, що в Україні налічується 4 мільйони пенсіонерів, котрі живуть за межею бідності, адже одержують менше 2 тисяч гривень пенсії.

Відповідно до нового законодавства, якщо людина не має достатнього стажу, але вона – пенсіонер за віком, то пенсію все одно їй потрібно платити. І у такому разі – необхідно призначати нижчу пенсію – менше 2 тис. грн, на рівні прожиткового мінімуму. Але в Україні рівень прожиткового мінімуму не відповідає реаліям, його занижено удвічі, а людям доводиться виживати, наголошують експерти.

Раніше у Міністерстві соціальної політики повідомляли, що у 2020 році налічувалося 4,2 млн осіб, котрі отримували пенсії до 2 тис. грн.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві соціальної політики заявляють, що українські підприємці можуть розраховувати лише на мінімальну пенсію (наразі це 1 тис. 769 грн), оскільки більшість ФОПів сплачують внески із мінімальної заробітної плати.

Також ми писали, що, на думку міністра соціальної політики Марини Лазебної, в Україні вже не можна зволікати із запровадженням накопичувальної пенсійної системи. Альтернативою стане підвищення пенсійного віку або зростання податків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу