Тернопільський хакер завдав шкоди банкам 10 країн

Поділитися:

Банки з понад 10-ти країн постраждали від дій хакера з Тернопільщіни. Про це повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

В Офісі генпрокурора кажуть – він розробив фішинговий пакет і спеціальну адміністративну панель до нього, спрямовані на веб-ресурси більше сотні банків і їхніх клієнтів. Шкідливе програмне забезпечення дозволяло контролювати облікові записи користувачів, які зареєструвалися на скомпрометованих ресурсах і вводили свої платіжні дані. Далі їх отримували хакерські угрупування і використовували в злочинних цілях.

За даними слідства, збитки оцінюються десятками мільйонів доларів. За результатами аналізів, проведених іноземними правоохоронцями, більше 50% фішингових атак в Австралії в 2019 році були здійснені саме з використанням розробки підозрюваного. Хакера розкрили спільно з правоохоронцями України, США та Австралії. Йому повідомили про підозру. У разі доведення провини, хакеру загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією програмних або технічних засобів.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила схему розкрадання бюджетних коштів при будівництві об’єктів соціальної інфраструктури на Луганщині. При спорудженні дитячого будинку і реконструкції парку відпочинку будівельна фірма привласнила 5 мільйонів гривень.

СБУ спільно з обласною Службою автомобільних доріг в Харківській області попередила збитки державного бюджету більш ніж 1 млрд грн. Йдеться про тендер на проведення ремонту однієї з автодоріг державного значення в Харківській області в 2020 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу