СБУ втрутилася в тендери «Укравтодору»

Поділитися:

СБУ спільно з обласною Службою автомобільних доріг в Харківській області попередила збитки державного бюджету більш ніж 1 млрд грн.

Як повідомили в СБУ, йдеться про тендер на проведення ремонту однієї з автодоріг державного значення в Харківській області в 2020 році. Фінансування робіт повинні забезпечувати з державного бюджету, а їх очікувана вартість становила понад 1,3 млрд грн.

“При аналізі документації співробітники СБУ виявили, що менеджмент іноземної комерційної структури, яка брала участь в торгах, надав підроблену документацію. Завдяки недостовірно поданій пропозиції компанія мала всі шанси стати переможцем тендеру”, – сказано в повідомленні.

В СБУ заявляють, що за підсумками перевірки встановлено, що асфальтобетонного заводу, який вказаний в документації, взагалі не існує, а за його “адресою” знаходиться пустир. Також в пропозиції іноземної компанії виявлені інші суттєві невідповідності вимогам тендерної документації.

“За висновком експертів, виконання робіт недоброякісним підрядником могло привести до розкрадання десятків мільйонів бюджетних коштів. Завдяки своєчасному інформуванню СБУ, керівництво держпідприємства відхилило тендерну пропозицію іноземної компанії через порушення ними законодавства “, – підкреслює спецслужба.

В СБУ не уточнили, про який конкретно тендер йдеться, але, згідно з даними в системі Prozorro, зараз триває тендер на ремонт дороги державного значення Т-21-03 Харків – Золочів – КПП “Олександрівка” на ділянці км 9 + 000 – км 62 +976 в Харківській області очікуваною вартістю 1,32 млрд грн.

Заявки на участь у тендері подали чотири компанії: “Автомагістраль-Південь”, “Ростдорстрой”, “Онур конструкційн інтернешнл” та турецька Fermak Insaat Taahhut Anonim Sirketi. Останні дві компанії до участі в аукціоні не допустили. Причини відхилення турецької компанії поки не вказані.

Таким чином в тендері візьмуть участь тільки найбільші підрядники “Укравтодору” – компанії “Автомагістраль-Південь” і “Ростдорстрой”.

Раніше “Автомагістраль-Південь” і “Ростдорстрой” вказували в тендерних пропозиціях одних і тих же робочих на тій же техніці, які повинні робити ремонти доріг в різних куточках України одночасно.

Нагадаємо, що у 2021 році Державне агентство автомобільних доріг України запланувало масштабні ремонтні роботи, які в перспективі повинні охопити близько 7 тисяч кілометрів доріг.

Свій проект державна компанія збирається реалізувати приблизно у 2021 році. Також на підприємстві пообіцяли провести масштабну модернізацію доріг в найближчі 3-4 роки.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу