Іспанія вводить 4-денний робочий тиждень

Поділитися:

В Іспанії ряд приватних компаній за підтримки уряду вирішив тимчасово перевести своїх співробітників на 4-денний робочий тиждень. Про це пишуть іспанські ЗМІ.

Зокрема, таку пропозицію лобіювала лівоцентристська партія Мас Паїс. Так, близько 200 приватних компаній вирішили підтримати пілотний проект і попрацювати з трьома вихідними днями в тиждень.

При цьому зарплату співробітники будуть отримувати таку ж. Частина витрат компаній покриє своїм коштом державного бюджету Іспанії.

Повідомляється, що така ідея була запропонована через те, що зараз багато співробітників працюють дистанційно і психологічно знаходяться в режимі постійного робочого дня.

«Іспанія – одна з країн, де на роботу витрачають більше годин, ніж в середньому по Європі. Але ми не входимо в число найпродуктивніших країн. Працювати більше – не означає працювати краще», – прокоментували в іспанському уряді.

Нагадаємо, що всього даний експеримент триватиме протягом трьох років. На дану ініціативу виділено близько 50 млн євро.

Пілотний експеримент покликаний продемонструвати всі плюси такого рішення, а крім того, компанії-учасниці будуть своїм прикладом мотивувати інших скоротити робочі години.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу