Українські банки не будуть підвищувати відсотки по депозитах

Поділитися:

Згідно з оцінкою аналітиків компанії “Центр біржових технологій”, процентні ставки по депозитах в Україні впали за рік з 15-16% річних в середньому до 8%. І зростання прибутковості вкладів найближчим часом не передбачається, адже банки не зацікавлені в підвищенні депозитних ставок. До того ж через проблеми з кредитуванням банкам буде нелегко платити вкладникам.

Відомо, що підвищення облікової ставки НБУ до 6,5% (і навіть потенційно до 7% в квітні) не зможе стати тригером для припливу вкладів.

“Традиційна залежність дій банків від зміни ставки НБУ може не спрацювати, оскільки банківський сектор пережив непростий 2020 пандемії і відтік коштів з сектора. Відсутність зацікавленості в кредитуванні стримувати підвищення ставок за вкладами. Платити вкладникам відсотки прибутковості буде непросто”, – говорять експерти.

Слід зазначити, що очікувати зростання відсотків по депозитах доведеться як мінімум до літа 2021 – за умови, що з’являться хороші новини про транш МВФ. Тоді знизяться девальваційні побоювання. І більш імовірно, що в першу чергу ставки підвищать за довгостроковими вкладами.

Нагадаємо, що станом на 1 березня відповідно до огляду депозитних програм, прибутковість депозитів знизилася для заощаджень і в гривні і у валюті.

Раніше повідомлялося, що майже на 1,5% інфляція прискорилася в лютому. І в річному вимірі прискорилася до 7,5%. Тоді як в НБУ раніше прогнозували інфляцію на рівні 7,3%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу