Парламентарі думають над списанням боргів за валютними кредитами

Поділитися:

Комітет Ради з питань фінансів, податкової і митної політики розглянув низку законопроектів стосовно реструктуризації боргів за валютними кредитами.

За результатами засідання, рекомендував ухвалити, зокрема, проект закону №4475, який доповнює Закон «Про споживче кредитування», що стосується реструктуризації заборгованості за валютними кредитами, а також перерахунку фінансових зобов’язань в еквівалент у гривні та списання неустойки за цими угодами.

Також рекомендовано ухвалити проект закону №4398, що вносить зміни до закону щодо системи гарантування вкладів фізосіб та Кодексу з процедури банкрутства у частині реструктуризації боргу валютних позичальників у зв’язку з процедурою банкрутства.

Окрім того, рекомендовано ухвалити проект закону №4399, який пропонує звільнити від сплати податку на доходи фізосіб з прощеного боргу.

Як очікується, ці законопроекти захистять права й законні інтереси громадян, урівноважать інтереси кредиторів і боржників, а також захистять українців, які постраждали через отримані позики під заставу житла під час валютних коливань.

Раніше ми повідомляли, що українські банки вже видають іпотечні кредити під 7 відсотків річних.

Також ми писали, що торік громадяни на 3,8 млрд гривень взяли іпотечних кредитів. За інформацією Національному банку, показник був на 36% вищий порівняно з 2019-м.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу