Незалежність Шотландії від Британії коштуватиме 15 млрд доларів на рік

Поділитися:

11-ть мільярдів фунтів стерлінгів – або 15-ть мільярдів доларів – щороку коштуватиме Шотландії незалежність від Великої Британії. Про це йдеться у спільному дослідженні Лондонської школи економіки та міського університету Гонконгу, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Шкоду від виходу зі спільного зі Сполученим Королівством ринку вважають утричі гіршою, ніж від Брекзиту. І при цьому, наголошують, ідеться виключно про торгівлю. Припускають – найгірший економічний ефект розтягнеться на кілька десятиліть. У перспективі – незалежність Шотландії скоротить її економіку від 6-ти до 8-ми %. У перерахунку це мінус майже 4 тисячі доларів на душу населення. В аналізі враховували обмежену кількість показників, як-от торговельні витрати. І не брали до уваги економічні та фіскальні наслідки, зокрема, скорочення внутрішніх інвестицій, імміграційні зміни, коливання валюти та податків.

Окрім того, саме Велика Британія – найбільший на сьогодні торговельний партнер Шотландії, на яку припадає 61% експорту та 67% імпорту. Це вчетверо більше, ніж торгівля Единбурга з ЄС.

2014 року 55% шотландців проголосували на референдумі проти незалежності. Та після Брекзиту настрої змінилися. Нині, якщо вірити опитуванням, за відокремлення від Лондона готові проголосувати 57% респондентів.

Нагадаємо, у 2021-му Велика Британія розпочала свій перший рік поза Європейським Союзом.

Раніше ми повідомляли, що Велика Британія втрачає свої позиції у рейтингу європейських країн, які є привабливими для ведення бізнесу. Експерти вважають головною причиною цього – Brexit.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу