У Мінінфраструктури запровадять обов’язковий техогляд для транспорту – названо дату

Поділитися:

До українських водіїв повернеться технічний огляд транспортних засобів, який буде обов‘язковим. Процедуру запровадять з 2022 року. Про це у вівторок, 26 січня, розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з представниками ЗМІ.

За словами міністра, без обов‘язкової процедури технічного огляду автомобілів нашій країні не обійтися. Її вимагають наші домовленості з Європейською спільнотою. Обов‘язковий техогляд транспорту запроваджується з 2022 року. Але спершу парламентарії повинні ухвалити відповідний закон. До того ж і з наступного року процедура запроваджуватиметься поступово.

Як уточнив Владислав Криклій, почати можна з переобладнаних автомобілів, які прибули до нашої країни уперше. Такі автівки все одно підлягають сертифікації – а вона фактично дорівнює повноцінному техогляду. Поступове впровадження обов‘язкового технічного огляду авто, на думку міністра, зніме суспільне незадоволення.

Нагадаємо, у пресслужбі Мінсоцполітики заявили, що на українських водіїв чекає повернення обов’язкового техогляду. Всі нюанси відповідного законопроекту, а також введення системи штрафів викладені в законопроекті, який опублікований на офіційному сайті відомства.

Також раніше повідомлялося, що з 2022 року в Україні буде відновлено практику проведення технічних оглядів для легкових автомобілів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу