3 млн українських водіїв не зможуть пройти техогляд

Поділитися:

З 2022 року в Україні буде відновлено практику проведення технічних оглядів для легкових автомобілів. Нагадаємо, що від них вирішено було відмовитися у 2011-му. На цей час шансів не пройти таку процедуру дуже багато — за словами Юрія Смольянінова, заступник начальника Головного сервісного центру МВС, близько 3 млн автовласників будуть розчаровані.

Причина того, що така величезна кількість машин не пройде техогляд, проста: в старих автомобілях немає каталізаторів, а в нашій країні дуже великий відсоток саме таких транспортних засобів. Також Смольянінов впевнений в тому, що зовсім необов’язково забороняти експлуатацію таких ТЗ, однак всі умови варто чітко прописати в правилах проходження техогляду.

Іншими словами, в технічних умовах для лабораторій і центрів, які будуть проводити техогляд, повинні бути прописані дані за рівнем викидів СО2.

Раніше повідомлялося, що українська поліція зможе проводити техогляд прямо на дорозі. Повідомляється, що таке рішення обумовлене тим, що Україна повинна виконувати вимоги Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Зокрема, це також стосується підвищення безпеки на дорогах.

Також ми писали про те, що законопроект щодо запровадження загального техогляду вже в роботі. На цей момент залишилося зареєструвати його в Державній регуляторній службі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу