Фінансування субсидій збільшать на третину

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики запропонували Міністерству фінансів ініціювати збільшення фінансування субсидій у 2021 році майже на 10 млрд грн (з 36,6 млрд грн до 45 млрд грн).

“Ми вийшли з пропозицією до Міністерства фінансів і попросили збільшити програму субсидій. Вже побачили ситуацію (за тарифами) у січні, розуміємо, що буде в лютому. Крім того, скасовано пільговий тариф на електроенергію. Тому всі ці питання в комплексі дали нам підстави звернутися в Мінфін. Зараз у нас програма субсидій – це 36,6 млрд грн, а буде там понад 45 млрд грн. тобто збільшення на 10 млрд “, – зазначила глава Мінсоцполітики.

Відомо, що при розробці проекту державного бюджету на 2021 рік ціни на енергоносії були нижче, тому потреба в субсидіях оцінювали на рівні 36,6 млрд грн, що навіть менше, ніж у 2020 році (39,3 млрд грн).

Слід зазначити, що навіть в умовах зростання тарифів витрати малозабезпечених громадян України майже не виростуть, оскільки розмір субсидій збільшиться, запевнила міністр.

“Чим меншими будуть доходи людини, тим більше стане розмір субсидії для нього. Тому від збільшення тарифів українці не страждають, адже збільшується розмір субсидії”, – резюмувала глава Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України розповіли подробиці щодо подальшого надання субсидій українцям.

Раніше повідомлялося, що про зниження тарифів на газ розповів вр. і. о. міністра енергетики. Приводом для такого рішення послужила хвиля протестів, яка прокотилася по всій країні – незадоволені високими цінами на поставки газу на сам газ українці перекривали траси, мітингували під будівлями міськрад, писали петиції. Тепер Юрій Вітренко каже про те, що компанії-постачальники газу знизять тариф добровільно. Очікується, що ціна не буде перевищувати 6,99 грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу