У МОЗ розповіли про наступний локдаун

Поділитися:

Новий жорсткий локдаун в країні буде запроваджено весняної пори року, якщо в областях кількість хворих на коронавірус різко збільшиться. Це в понеділок, 25 січня, повідомив глава МОЗ України Максим Степанов під час зустрічі з представниками ЗМІ.

За словами міністра, після скасування жорстких карантинних обмежень відомство займеться моніторингом епідеміологічної ситуації у всіх обласних центрах країни. Жорсткий локдаун навесні можливий тільки при різкому збільшенні кількості хворих. При збереженні їх нинішньої кількості або при зменшенні країна зупиниться на адаптивному карантині, який вже діє з понеділка, 25 січня. Скасовувати ж усі обмеження поки занадто рано.

Як зазначив Максим Степанов, заборона на продаж деяких товарів в супермаркетах повністю виправдана. Міністр повторив свою стару тезу про обмеження числа покупців в одному приміщенні. Людина думає, що йде тільки за продуктами. Але, побачивши товари на полицях, вона бере і їх, така людська природа. Люди не замислюються, що можуть заразити інших або заразитися самі.

Нагадаємо, Асоціація готелів і курортів України провела дослідження, щоб оцінити вплив коронавірусу на готельну індустрію країни. Згідно з результатами, пандемія коронавірусу завдала серйозної шкоди готельному бізнесу в Україні, на відновлення сектора може піти не один рік.

Також раніше ми написали про те, що в Іспанії заявили про катастрофічний збиток через пандемію коронавірусу щодо туристичної сфери бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу