Стало відомо, скільки втратив український турбізнес на карантині

Поділитися:

Асоціація готелів і курортів України провела дослідження, щоб оцінити вплив коронавірусу на готельну індустрію країни. Згідно з результатами, пандемія коронавірусу завдала серйозної шкоди готельного бізнесу в Україні, на відновлення сектора може піти не один рік.

«Згідно з дослідженням, 93% опитаних підтвердили загальний спад рівня виручки свого готелю, у 21% готелів валова виручка скоротилася на 25-40%, у третини готелів – на 40-60%, у 30% готелів такі скорочення склали понад 60%, тільки 4% готелів показали зростання річної виручки, а у 3% вона залишилася на тому ж рівні », – кажуть в Асоціації.

Так, оптимізувати витрати готельєрам довелося шляхом скорочення штату і цін на послуги. При цьому 63% опитаних вдосконалювали свій продукт і сервіси, а 1/3 респондентів впровадили цифрові і маркетингові інструменти. Крім того, 27% ввели альтернативні послуги (коворкінг, здача номерів під офіси та ін.), 7% вирішили перепрофілювати частину приміщень.

“Відсутній горизонт планування, закриті кордони, величезна частка в’їзного туризму. Українська туристична галузь не отримала такої швидкої системної підтримки уряду в порівнянні з тим, як в сусідніх країнах ЄС. Оскільки галузь має в цілому дуже високу структуру витрат, то таке тотальне зниження обсягів виручки стало просто згубним для більшості готелів », – відзначають фахівці.

Слід зазначити, що в опитуванні взяли участь 122 готелі з номерним фондом в середньому 72 номери. В Україні, за даними 2019 року, налічується в цілому 3 165 готелів і мотелів, без урахування хостелів, санаторіїв і гуртожитків.

Нагадаємо, що в Іспанії заявили про катастрофічний збиток через пандемію коронавірусу щодо туристичної сфери бізнесу. За даними ЗМІ, за останні півстоліття 2020 рік став найгіршим за рівнем свого прибутку і потоку іноземців.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня поточного року вже діють зміни до Податкового кодексу України (ПКУ). Їх вніс новий закон про пільги по податках і стимулах для підтримки підприємництва в області креативних індустрій, туризму, культури, спорту та інших гуманітарних сферах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу