Київський судноремонтний завод опинився в боржниках перед НБУ

Николаевский судостроительный завод
Поділитися:

Господарський суд Києва визнав борг Київського суднобудівного-судноремонтного заводу перед Нацбанком. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

В рамках справи про банкрутство цього підприємства виявили 4 мільярди 150 000 гривень боргів, забезпечених заставою. Завод раніше був поручителем по рефінансуванню для банку “Фінанси і кредит”. І підприємство, і фінустанова належали олігархові Костянтину Жеваго.

Нагадаємо, восени 2020 го НБУ виграв кілька судових суперечок з фармкомпанією Жеваго. Тоді ж на користь центробанку стягнули ряд об’єктів нерухомості в центрі столиці. У грудні до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів передали заарештовані корпоративні права, грошові кошти і 26 об’єктів нерухомості. Це майно усунули в рамках кримінального провадження.

Йдеться про розтрату грошових коштів банку “Фінанси і кредит”. Серед цих активів – оздоровчі комплекси, готелі, житлові і комерційні приміщення Києва, Харкова, Полтави і Кривого Рогу загальною площею понад 22 тис кв м. За словами генпрокурора, все це майно належало кінцевому вигодоодержувачу банку “Фінанси і кредит” – Костянтину Жеваго.

Нагадаємо, що в Нацбанку України розповіли, як не стати жертвою інтернет-шахраїв з урахуванням збільшення кількості випадків виманюючи грошей шляхом онлайн-афер. Перше правило безпеки – вміння відрізнити фейковий сайт від справжнього. Одна з головних зачіпок для уважного українця – напис «Платежі без комісії», яка найчастіше є ознакою фейкового сайту.

Раніше повідомлялося, що НБУ відсудив столичну нерухомість у Київського суднобудівного-судноремонтного заводу, який пов’язують з Костянтином Жеваго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу