У Кабміну є плани щодо врегулювання «тарифної кризи»

Поділитися:

Зустріч, на якій були присутні прем’єр-міністр України, в. о. міністра енергетики та глава НАК «Нафтогаз України», була присвячена розробці плану виходу зі сформованого тарифної кризи. Відразу два плану, два шляхи були представлені Юрієм Вітренко та Андрієм Коболєвим. Два принципово різних плани можуть допомогти у виході з кризи, якщо будуть схвалені профільним комітетом ВРУ.

Один з них полягає в тому, щоб «Нафтогаз» взяв на себе функції облгазів і почав надавати послуги споживачу. За словами Коболєва, це дозволить знизити вартість послуг, а значить, тарифи. Тим часом план Вітренко має на меті інший підхід — встановлення максимальної маржинальності та повернення держрегулювання.

Раніше повідомлялося, що українцям підвищують тарифи й скорочують субсидії. Починаючи з 2021 року субсидії на оплату комунальних послуг будуть надаватися тим українцям, у кого плата за комуналку дорівнює або перевищує 15% доходів сім’ї. Але навіть за умови зростання тарифів, кількість одержувачів субсидії зменшиться в рази.

Також ми писали й про те, що свій план зниження тарифів є й у Міненерго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу