США запровадили санкції проти учасників скандалу «Плівки Деркача»

Поділитися:

У США запровадили санкції проти чотирьох високопоставлених українських громадян, які, на думку Управління з контролю іноземними активами американського Мінфіну, були причетні до дезінформації з так званих «плівок Деркача». Санкції ввело відповідне Управління Мінфіну. Про це повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучин.

За словами Стівена Мнучина, санкції вже діють відносно 7 фізосіб і 4-х організацій. Ці особи і організації є частиною пов’язаної з Росією мережі зовнішнього впливу. Мережа, як зазначив Мнучин, веде до народного депутата України Андрія Деркача, проти якого у вересні 2020 року було запроваджено санкції за спробу вплинути на президентські вибори в США.

Зокрема, санкції введені проти колишнього прокурора ГПУ Костянтина Кулика, екс-нардепа Олександра Онищенка, Андрія Теліженка та депутата від «Слуги народу» Олександра Дубинського.

«Російські кампанії по дезінформації, націлені на американських громадян, є загрозою нашій демократії. Сполучені Штати продовжуватимуть агресивно захищати цілісність наших виборчих систем і процесів», – зазначив американський міністр фінансів.

Нагадаємо, нова порція так званих плівок Деркача зачіпає п’ятого президента України Петра Порошенка і тоді ще віцепрезидента США Байдена. У записах чути переговори, які наводять на думку з приводу зовнішнього управління Україною.

Також раніше ми показали телесюжет про думки експертів щодо розслідування скандалу з «плівками Деркача».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу