Плівки Деркача: Порошенко, Байден і зовнішнє управління Україною — думка експертів

Поділитися:

Нова порція так званих плівок Деркача зачіпає п’ятого президента України Петра Порошенка та віцепрезидента США Байдена. У записах чути переговори, які наводять на думку з приводу зовнішнього управління Україною. Свою думку з цього приводу висловив Олексій Якубін, політичний експерт:

«Звичайно, записи зажадають проведення експертизи. Можна обговорювати контекст, але для початку потрібно верифікувати їх. Щодо контенту — якщо він підтвердиться, то так, можна вважати, що політика України планувалася за межами нашої країни. Взагалі-то це питання національної безпеки країни».

Також пан Якубін вважає, що вже саме припущення про те, що український президент обговорює питання політики, фінансів країни з високими представниками інших країн, наштовхує на неприємні думки.

З підтвердженням автентичності плівок згоден і другий експерт і гість студії — Андрій Золотарьов, політолог. Тим часом він вважає, що довести справжність записів буде складно, оскільки потрібна високоточна фонографічна експертиза. Але разом з тим експерт упевнений: «утекло» це саме у нас.

«Видно, до речі, що багато «наглядачів» відмінно влаштувалися у нас — їх утримують. Ось це зняття 47-тисячного обмеження — це як раз дуже неправильно зараз, на тлі кризи. Це символ підлеглого і залежного характеру української влади», — каже Андрій Золотарьов.

Тим часом Петро Порошенко стверджує, що аудіофайли, опубліковані Деркачем, підроблені. А представник Байдена Ендрю Бейтс сказав, що записи сильно відредагували. Але навіть в такому вигляді вони — «не більше, ніж дірка від бублика». При цьому Деркач 10 вересня був внесений в так званий список санкцій США як російський агент.

«Тут тема російського втручання у вибори, українського сліду там – вона дуже сильна зараз. США не терплять ніякого втручання, тому тема постійно мусується. Але всі, хто розбираються в політиці й знають Деркача, впевнені: у нього куди більше зав’язків в США (Джуліані і його команда), ніж в Кремлі. Щодо Порошенка — йому нічого іншого не залишається, ніж називати все це фальшивкою», — говорить експерт.

Більше на тему плівок Деркача Андрій Золотарьов та Олексій Якубін розповіли в ефірі «Першого Ділового».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу