«Центренерго» продало електрику Коломойському за заниженою ціною

Поділитися:

Державне публічне акціонерне товариство «Центренерго» в середу, 29 грудня, провело аукціон з продажу електроенергії. На торги найбільший виробник електроенергії і тепла в центрі і на сході країни виставив 3,27 мільйона мегават-годин електричної енергії.

Абсолютно весь обсяг виставленої на аукціон електрики був проданий підприємству-трейдеру «Юнайтед Енерджі». Цей трейдер входить до групи українського олігарха Ігоря Коломойського. Всі 3,27 мільйона мегават-годин електроенергії «Юнайтед Енерджі» купив за вартістю 1160 грн за 1 мегават-годину.

Водночас за словами глави «Центренерго» Олександра Корчинського, собівартість виробництва електроенергії на станціях компанії при спалюванні вугілля держшахт становить приблизно 1,6 грн за кіловат-годину. Таким чином трейдеру Коломойського вся електроенергія, виставлена ​​на аукціон, дісталася за ціною, нижчою за собівартість.

Нагадаємо, Коломойський продає нерухомість в США, щоб розрахуватися з боргами за американськими позовами.

Також раніше ми писали про те, що Коломойський наполягає на законності придбання нерухомості в Сполучених Штатах Америки, відкидаючи звинувачення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу