Коломойський заперечує звинувачення США

Поділитися:

6 серпня Міністерство юстиції США подало два цивільних позови до українських бізнесменів Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, в яких вимагає конфіскації об’єктів нерухомості, придбаних ними на території Сполучених Штатів. Оціночна вартість нерухомості, яку хочуть конфіскувати, – близько $ 70 млн.

“Обидва отримували шахрайські позики і кредитні лінії приблизно з 2008 по 2016 рік, коли схема була розкрита і банк був націоналізований НБУ … Вони відмивали частина злочинних доходів за допомогою рахунків фіктивних підприємств, перш за все в кіпрському відділенні” ПриватБанку “, до переказу коштів в Сполучені Штати “, – йдеться в заяві Мін’юсту.

Однак, Коломойський заявляє, що нерухомість була куплена за власні кошти, отримані в 2007-2008 роках за угодою з компанією “Євраз”, і з доходів від інших видів бізнесу, які зберігалися в “ПриватБанку”.

Відомо, що на сайті Міністерства юстиції США з’явилася докладніша інформація. Повідомляється, що в Окружний суд Південного округу Флориди подано два позови про конфіскацію комерційної нерухомості в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас). Американська сторона стверджує, що вона була придбана за виведені з “ПриватБанку” гроші.

Нагадаємо, що міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі припинила антісубсідірованную процедуру щодо імпорту в Україну з РФ дизпалива і зрідженого газу. Комісія вважає недоцільним введення мита в 8,46% на імпортовані з Росії дизельне паливо і скраплений газ.

Раніше відповідну заяву з проханням почати розслідування подали компанії «Укртатнафта» Ігоря Коломойського, а також «Укрнафта» і «Укргазвидобування» з групи «Нафтогазу». Вони просили ввести загороджувальні мита на рівні 8,46% з щорічним підвищенням до 25,4% до 2025 року.

Раніше повідомлялося, що державний «Приватбанк» в період з квітня по червень сформував запаси в 6,4 мільярда гривень.

У самому банку це пояснили так: «Це було зроблено у зв’язку з імовірністю вибуття ресурсів за результатами розгляду позовів проти банку, пов’язаних з проведеним обміном обтяжених грошових зобов’язань банку перед пов’язаними особами на акції додаткової емісії банку в грудні 2016 року».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу